Filter resultaten
Thema
Toon alles
Type
berichten gevonden

Webinar ‘Vervoersarmoede in Friesland’ op 11 december

Planbureau Fryslân organiseert samen met Fries Financieel Fundament en DataFryslân een webinar over vervoersarmoede in Friesland op maandag 11 december. 

Tijdens dit webinar wordt dieper in gegaan op recent onderzoek van zowel het planbureau als DataFryslân. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen over de gevolgen van vervoersarmoede in de gemeente. Meld je hier aan.

Risico op vervoersarmoede en beleving ervan

DataFryslân constateerde dat ongeveer één op de twaalf huishoudens een hoog risico hebben op vervoersarmoede. Onderzoekers van het planbureau brachten vervolgens de ervaren vervoersarmoede in beeld. Hieruit werd geconcludeerd dat vervoersarmoede vooral afhangt van het huishoudinkomen, de sociaaleconomische status en het bezitten van een motorvoertuig.

Fries Financieel Fundament is een samenwerkend netwerk dat zich inzet om de financiële gezondheid van de Friese inwoners te bevorderen en te behouden, vooral in tijden van crisis. Nynke Andringa is kwartiermaker en zal namens het Fries Financieel Fundament het webinar begeleiden.

 

 

Sprekers

Een ervaringsdeskundige zal spreken over de impact van vervoersarmoede. Daarnaast is er een bijdrage van Carlos de Matos Fernandes (Senior Data Scientist bij DataFryslân), Felix Pot (Geograaf enauteur van een  proefschrift over ervaren mobiliteit) en onderzoeker van het planbureau Chaïm la Roi.

dr. Chaïm La Roi
dr. Chaïm La Roi Onderzoeker